Elutasították a McLaren fellebbezését

Mint az várható volt, az FIA Fellebbviteli Bírósága elutasította a McLaren-Mercedes beadványát, amelyben kérték a Belga Nagydíj után Lewis Hamiltonra kirótt 25 másodperces büntetés visszavonását.A hétfői tárgyaláson egész délelőtt arról folyt a vita, hogy egyáltalán elfogadható-e a beadvány, ugyanis a szabályzat szerint a verseny után kiszabott időbüntetés az áthajtásos büntetést váltja ki, ami ellen nincs helye fellebbezésnek. Mindezek ellenére lefolytatták a teljes meghallgatást azzal, hogy a beadvány elfogadhatóságáról később döntenek.


A FIA Fellebbviteli Bírósága kedden úgy döntött, hogy nem fogadható el a McLaren beadványa, mivel a Nemzetközi Sportszabályzat 152. cikkelye kimondja, hogy az áthajtásos büntetés – amelyet jelen esetben a 25 másodperces büntetéssel váltottak ki – „nem fellebbezhető”.
A Fellebbviteli bíróság elnöke Philippe Narmino (Monaco) volt, tagjai pedig Xavier Conesa (Spanyolország), Harry Duijm (Hollandia), Thierry Julliard (Svájc) és Erich Sedelmayer (Ausztria).

Most már csak három kérdés tisztázatlan ez ügyben:
– Ha a boxutcaáthajtásos büntetés megtámadhatatlan, akkor miért engedélyezték a meghallgatást és a szabálysértési tárgyalást?
– Sőt, ha annyira biztosak voltak, hogy fellebbezésnek helye nincs, akkor miért tartott az egész tárgyalás másfél napig?
– Ha már meghallgatás volt, akkor a Ferrari pilótáit és a csapatvezetőséget miért nem interjúvolták meg az ülésen? Egyáltalán miért nem voltak ott?

2 hozzászólás

  1. Akkor, ha jól értem nem arról szólt az “érdemi” vita, hogy történt-e szabálytalanság; hanem arról, hogy lehet-é felebbezni a büntetést???
    Hm….

  2. Jól érted, K.J.B.

    De nekem más furcsa…hogy végighallgatták a bizonyítékokat, mielőtt ez megtörtént volna. Sztem itt arról volt szó, hogy mgnézte a FIA, hogy milyen érvei vannak a McLarennek, ha nem elég jók, lezavarják a pert és eléutasítják, ha meg jók, akkor a fellebbezhetetlenségre hivatkozva utasítják el. Ennyi.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: