Lelepleztük a Honda gyengéjét

Miért gyenge a Honda idén? És miért nem ott folytatják, ahol tavaly abbahagyták? Gil de Ferran, a Honda sportigazgatója nyilatkozatából sok minden kiderül, csak tudni kell olvasni a sorok között. Lássuk, csak!

1152_070511hon_3_n2.jpg
Button! Rádhárul a feladat, hogy ütőképes autót kreálj magadnak!

“Először is szemügyre kell vennünk a teljesítményt hátráltató tényezőket. A legteljesebb mértékben próbáljuk megérteni azokat. Az aero nagy szelet az egészből, de nem korlátozhatjuk csak erre a gondolatainkat. Csak akkor leszünk újra ütőképesek, ha az erőforrásokat a megfelelő célok szolgálatába állítjuk. Rubens (Barrichello) és Jenson (Button) mindketten elégedetlenek, mint ahogy mi is. Bár teljesen jól kezelik a szituációt, nem hatott ki a vezetésükre. Ezt mindenki láthatta a nyitó futamokon. És ami még fontosabb, mindketten konstruktívak maradtak. Könnyen lógathatná az ember az orrát egy ilyen szituációban, de mindketten realisztikusak, és építő ötletekkel állnak elő. Saját versenyzői tapasztalat alapján mondom, hogy ez az az idő, amikor ők irányíthatnak, rávilágítva a legfontosabb technikai részletekre, és bátorítást adva az egész csapatnak. És ők ezt igen jól teszik.”

Ugyanez magyarul: “A hiba (de legfőképpen a hibák) felkutatásában sehol nem tartunk. Talán az aerodinamikával lehet a gond. De ha a Honda nem ülne a tavalyi babérjain, és erősebb erőforrással látna el minket, akkor az élcsapatokkal versenyeznénk. Így nem marad más hátra, mint Rubens és Jenson megérzéseire hagyatkozni. Ha már egyszer megfizetjük őket, akkor dolgozzanak a gyár helyett! Mit is csinálhatnának mást?”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: