Hamilton és a vörös szőnyeg

Ha május, akkor Monacói Nagydíj. Számomra mindig ez jelentette a mindenkori évad legnagyobb izgalmát jelentő futamot. És idén ez fokozottan igaz! A világbajnokság szoros, tele meglepetésekkel. Önmagában már az esélylatolgatás is rengeteg izgalmat rejt. Ki fogja megnyerni a 2007-es hercegségi viadalt? Ember legyen a talpán, aki megmondja. Én Lewisra foganék, ha mernék fogadni…

600_lewis20mionaco20win_tcm28654.jpg
Nem! Ő nem Senna! Ő Lewis a tavalyi futamon Monacóban! Naná, hogy győzött!

És éppen ettől fél Norbert Haug is, hogy sokan (főleg Angliában) a győzelem legfőbb várományosának kiáltják ki a fiatal újoncot. Lássuk a nyilatkozatot:
“Remélem, már nem sokat kell várni első győzelmére, de szerintem helytelen őt a monacói verseny legnagyobb favoritjának kikiáltani. Úgy gondolom, ez nem korrekt eljárás vele szemben. Három egymást követő második helyével már így is kivételesen teljesített. Bárhogy is végződjék a monacói futam, mi mögötte állunk. Fantasztikus versenyeket futott itt a múltban, igazi utcai versenyző. De talán ezúttal kicsit túl sok figyelem irányul rá. Meg tudom érteni az Angliában uralkodó eufóriát, de furcsa, hogy most mindenki Lewisról beszél. Sok versenyképes autó van, és mi is jó formában vagyunk. A Ferrari jelenleg kissé gyorsabb nálunk, de reméljük, nyomást tudunk gyakorolni rájuk. Az elmúlt években mindenki másnál több futamot nyertünk Monacóban, míg a Ferrari nem volt túl sikeres. Viszont legalább nyolc-tíz autó van, amely meglepően gyors lehet ezen a pályán. Egyesek talán nem is okoznak majd meglepetést, mert eleve jó tempót várunk tőlük. David Coulthard és Mark Webber például az idén is erős lehet a Red Bullokban. A Williams is hagyományosan jó ezen a pályán, ráadásul Alex Wurz, amikor a tesztpilótánk volt, remekül teljesített. A BMW szintén nagyon gyors, vagyis Monacóban rengetegen lehetnek versenyképesek. Teljesen nyílt a küzdelem. Fernando egyáltalán nem csalódott. Ha a télen azt mondjuk neki, hogy négy verseny után két ponttal lesz lemaradva a bajnokság éllovasától, és élen állunk a konstruktőrök tabelláján, boldog lett volna. Minden rendben van.”

Ugyanez kicsit másképp:
“Remélem, idén sok győzelmet elvárhatunk Lewistól, de szerintem helytelen őt a monacói verseny legnagyobb favoritjának kikiáltani. Kicsit tartunk tőle – itt a Mercedes háza táján -, hogy ha megszerzi első győzeémét, akkor kicsit elbízza magát, és nem szállítja az eddigi formája alapján a jól megérdemelt pontokat. A legjobb az lenne, ha mindig csak második lenne, és csak az évad vége felé nyerne futamokat. Hiszen úgy is meg tudná nyerni a világbajnokságot. Ha nyer Monacóban, őt fogjuk támogatni első számú pilótaként. Ez most egy nagy fordulópont lesz az Alonso-Hamilton csatában. Tavaly és tavalyelött is nyert itt, most miért ne tenné? Nagyon jól ismeri már a vörös szőnyeget a díátadó lépcsőn. Anglia most mintha újra Mansell-féle lázban égne, hiszen az ő fiúk ül az egyik kocsiban, aki közülük való; a nép fia. Fernando teljesen ki van idegileg az elmúlt futamok után. Ha a télen azt mondjuk neki, hogy négy verseny után két ponttal lesz lemaradva a bajnokság éllovasától (aki mellékesen az ő újonc csapattársa), és élen állunk a konstruktőrök tabelláján, tutira szerződésmódosítást kért volna azon nyomban. A Ferrarinál ismerik ennek az első számú pilóta féle szerződésfogalmazásnak a módszereit, de nálunk ilyenről szó sincs. Ha Fernando nem képes legyőzni Lewist, akkor nem is érdemes a világbajnoki címre. Massától nem tartunk, ő mindig is béna volt Monte-Carlo-ban. Kimi lehet Lewis ellenfele. Na az egy nagy csata lesz! De Lewis taktikusan szállítani fogja a pontokat, ebben biztos vagyok.”

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: