Räikkönen lesből vár, figyel…

Az idei évad rengeteg talányt hordoz magában. Sok megválaszolatlan kérdésre szeretnénk magyarázatot kapni. És csak hébe-hóba hallunk ezt-azt a nyilatkozatokból, ami persze kevés. Mi a legfőbb oka a címvédő Renault mélyrepülésének, a Honda lapostetvek közé sorolásának, Hamilton nem várt remeklésének és nem utolsó sorban Kimi úgymond háttérszerepének? Ez utóbbi kerül most terítékre!

1071_ferrari_3_n2.jpg
Kimi egy csúcsragadozóhoz hasonlóan vár, figyel… és majd azután támad!

Miért nem lehengerlő a finn, főleg az idénynyitó ausztrál futam után? Miért kellett eddig hiányolnunk tőle a vakmerő manővereket, és a kockás zászlóig halálra gyepált Ferrárikat?

Mielött feltennénk ezeket a kérdéseket, próbáljunk gondolkodni logikusan. Hiszen Kimi is ezt teszi!

Ő eddig a McLarennél a technikagyilkos lázadozó szerepében volt feltüntetve, akit csak a győzelem (meg az utána jól megérdemelt pezsgőzés) érdekelt, semmi más. Amióta Kimi átkerült a Ferrarihoz,  (akár önszántából, akár nem, de) új életfilozófiát kellett elsajátítania. Fel kellett hagynia az eddigi stílusával. Fogadni mernék, hogy mielött aláírta a Scuderiás szerződését, alaposan felhívták a figyelmét az apróbetűs részekre. Ami persze számunkra örök talány marad egészen 2018-ig, amikor is Kimi kiadja visszaemlékezéseit könyv formában az elmúlt 11 ferráris évéről. Hiszen ami Michaellel sikerült egy évtized alatt, az miért ne sikerülhetne a finnel? Gondoljunk csak bele, hogy miért nem Alonsót szerződtette a Ferrari. Egyrészt Ron szemfülessége miatt, másrészt Alonso nem tervez hosszú távú jövőt a Formula-1-ben. Sokszor hangoztatta is ezt nyilatkozataiban. Hogy aztán komolyan veszi-e ezt, majd kiderül.

De Kimi más. Ő kivénhedten is csúcsragadozó lesz, mint Michael volt. És a Ferrari erre alapoz. Akár csak az idei futamokon. Raikkönen magtanult vadászni a vörösöknél. Nem kell egyből nekifutni a zsákmánynak. Vár, figyel! Kilesi az ellenfelek hibáit. De közben szorgalmasan gyüjtögeti a pontokat, hiszen ott van a táblázat élén. Miközben futja a versenyeit, tesztel is egyben. Ugyanis jól tudja, hogy az F2007 még nem tökéletes. És most versenyek alatt is ott vannak a fejlesztési feladatok. Kimire, mint komplex támadóra számít a Ferrari. És ezt meg kell tanulnia. Ezt ő maga is jól tudja! És tanul! És vár! És figyel! És rettegjenek a többiek, mert majd a nem várt pillanatban válik kegyetlenné!

Reklámok

6 hozzászólás

 1. Nagyon jó cikk, szerintem is helytálló elgondolás!

 2. Szerintem Kimi sem tervez hosszú F1-es karriert magának, ettől függetlenül persze a többi lehet, hogy valóban így van. Bár én amikor valaha neki szurkoltam pontosan azért szerettem, mert mindent egy lapra tett fel és nyomta keményen az ellenfelekkel nem törődve. Persze így lehet célravezetőbb lesz neki…

 3. Tudjátok, ezt a nem igazán izgalmas taktikai hadviselést lehetne egész jól ellensúlyozni a CDG-szárnyas kocsikkal. Ha 90% esély van az előzésre, akkor nem fognak taktikusan egymás mögött kullogni. És akkor egésezn más képet kapnánk ez egész sportágról, Kimiről, Feranadoról és a többiekről…

 4. Háttérszereplés vajon az, ha valaki vezeti a vb-t 3 verseny után (tudom-tudom nem csak Ő)? Vagy figyel arra, hogy egy motor 2 hétvége?
  Asszem (~90%) Alonso nyilatkozta, hogy könnyebb azoknak idén akik sosem vezettek Michelin-en. Lehet, hogy igazat beszél.
  De már máshol is kiabáltam, hogy a pilóta a csomag része, ahogy a szerelők is. És ebben Felipe előnyben van: tud olaszul, angolul, portogálul. Nem úgy Kimi, aki az angolt is csak a fogai között sziszegi ki, mintha ezzel is jelezné:
  – Én vagyok Mr. Iceman, ha közel jössz, megfagysz.
  Ebből az a kérédés fakad, ez mennyire állarc, és mennyire Kimi? Mennyire tud egy “Jégember” beilleszkedni, egy ízig-vérig olasz mentalitással megáldott csapatba? Felipe ezt Michael “Nagyember” Schumachertől is elleshette – ha akarta.
  És nemcsak Felipe, hanem a Scudiera Ferrari is tanult Schumitól. Hiszen együtt jutottak fel a csúcsra. Miért akarnának egy teljesen más stílusú emberrel ugyanúgy dolgozni, Michael-lel?

 5. HamilTon, akkor most Sato-val kell, hogy beérd, mert, Kimi már nem lesz ilyen…:P

 6. Lázi: Beérem én Hamiltonnal is. 🙂 Egyébként meg sajnálnám ha Kimi ilyen maradna és nem mutatna több agresszivitást. Persze mint ellenfél ez a McLarennek csak jó, de azért mégis… Hiányérzetem van vele kapcsolatban már egy jóideje.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: