Na erről van itt nagyba szó!

Két fontos dologra hívnám fel a figyelmet, amit két korábbi cikkemben írtam. Először is a McLaren pályán kívüli hadviselése eléggé agresszívre sikeredett idén. Másodsorban a Brawn féle Hondás átigazolásáról próbáltam logikus következtetéseket levonni. Ma úgy tűnik, hogy emiatt duplán is engem igazolnak a sajtó hírei (melyek persze spekulációk is lehetnek).

A Bild című német napilap azt hozta le a sport hírei között, hogy Brawn-t a McLaren is megkörnyékezte. Az talány, hogy a hírt ki hozta napvilágra. De az sem elképzelhetetlen, hogy a McLaren sajtófelelősei szándékosan nyomatták be ezt az infót a világot behálózó médiába. “Bomlasszuk meg az idén amúgysem stabilnak tűnő Ferrari apparátust. Ha nem is sikerül, egy próbát azért megér.”-mondhatná a wokingi gárda vezetősége. Az első csatát, úgy tűnik megnyerték (bár ez még nem 100%) a Ferrari féle szabálytalan fenéklemezek körüli herce-hurcával. Ráadásul még egy kicsit bele is rúgtak a Scuderiába azzal, hogy a maláj futam után kijelentették, hogy ők is változtattak a kocsijaik fenéklemezén. Ez is inkább tűnik sajtón keresztüli szúrkálódásnak, mintsem tényleges technikai áttervezésnek.

De azért ne zárjuk ki azt sem, hogy a hír igaz. Mi van akkor? A Ferrari elég erős ahhoz, hogy Ross-t megtartsa. Vagy ha nem is tudja, legalább valamilyen szinten a kötelékében tartsa, azzal a céllal, hogy addig sem dolgozik máshol. De a McLaren idei dominanciáját (most nem a pályán történtekre gondolok) elnézve, az sem elképzelhetetlen, hogy valóban elcsábítsák az angol zsenit. Hiszen a Vodafone milliárjait tavaly már sikerült megkaparintaniuk a Ferraritól. Ahol pénz van, ott ugyebár nagyobb és merészebb terveket lehet szőni. Erre akár Brawn leigazolása is lehetne példa.

Ha a nyár folyamán beigazolódik az átigazolás, akkor egy valakit lehet igazán siratni (vagy akár temetni?). A Hondát! Hiszen ez eddig az ő sztorijuk volt! Eddig! Mert idén a nagyok (McLaren, Ferrari) nem fogják hagyni a kicsiket labdába rúgni. Jók lesznek azok labdaszedőknek is…

Reklámok

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: