Whitmarsh és Dennis lélektani nyomása

Martin Whitmarsh és Ron Dennis szemmel láthatólag a lélektani hadviseléssel akar fölényt szerezni a McLaren-nek. A mostani győzelmüket természetesen önfeledten ünneplik, hiszen erre legutóbb 2005-ben került sor. No de mit is hangoztatnak? Lássuk!

Martin Whitmarsh: “Elkerülhetetlen, hogy Lewis heves érzelmeket váltson ki az emberekből – ami teljesen jogos -, de Fernando világbajnokhoz méltó teljesítményt nyújtott. A hidegvérű gyilkológép hibátlanul elvégezte feladatát. A Lewisnak címzett dicséretek teljesen megérdemeltek, de Fernando is fantasztikus segítséget jelent az istállónak. Nagy bajnokról és rendkívül rutinos versenyzőről van szó, aki hihetetlen éleslátást hozott a csapathoz. Jelenléte motiváló hatással van ránk. A sajátja mellett mindannyiunk munkájára odafigyel, és Malajziában csodálatosan teljesített. Lewis első körei fenomenálisak voltak, a rajtja pedig ismét nagyszerűen sikerült.”

Ugyanez magyarul: “Egyértelmű, hogy Lewis parádésat nyújtott Sepangban, és itt ki szeretném emelni, hogy Fernando-tól csakis a világbajnoki címet fogadjuk el. Lewis a futam első felében egyértelműen megmutatta, hogy ő is a világbajnoki címért hajt. Szerencsére Alonso most még tudott erre válaszolni azzal, hogy meg tudott lépni az első néhány körben. Aggódom Lewis jó teljesítménye miatt. Már most kitűnik, hogy nem egy Barrichello, aki meghunyászkodik a világbajnok csapattárs elött.”

Ron Dennis: “Az előttünk levő autókkal szeretnénk harcolni, egymás miatt nem aggódunk. Az a célunk, hogy legyőzzük mindazokat, akik jobb pozícióban vannak a rajtrácson vagy a versenypályán. Sok ember dolgozott a sikerért éjt nappallá téve a tél folyamán, ezért nem hiszem, hogy a szerencsének bármilyen szerepe lenne az eredményben. Az autóversenyzésben mindig azt kapod, amit megérdemelsz – jóllehet, olykor zavaró, hogy a kemény munka sem hozza meg mindig a gyümölcsét. Nem gondolom, hogy bárki bármivel megajándékozott minket. Jó volt a stratégiánk, kiválóan rajtoltunk, ezért megszereztük az eredményt, amit a csapat és a pilóták megérdemeltek.”

Lássuk csak, mire gondolt Ron: “Amit nem tudtam elérni a Kimi-Montoya párossal, az most a Fernando-Lewis párossal elképzelhetőbbnek tűnik. Újra egy Prost-Senna párost akarok látni a McLarenekben, akik futamról futamra egymással is megküzdenek, ezt a fiúk is nagyon jól tudják. Az a célunk, hogy legyőzzünk mindenkit akár a pályán, akár pályán kívül a zöld asztalnál. Sok emberem dolgozott a fenéklemez körüli herce-hurcában, ezért nem hiszem, hogy a szerencsének bármilyen szerepe lenne az eredményben. Az autóversenyzésben mindig azt kapod, amit a politikai döntésekkel el tudsz érni. Egyébként jó volt látni, hogy a pályán is győzünk.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: